GO!72 OVER CULTUUR EN UITGAAN IN 072.

10 X PER JAAR 102.000 STUKS HUIS AAN HUIS IN ALKMAAR, HEERHUGOWAARD, BERGEN, HEILOO, LANGEDIJK, EGMOND, SINT PANCRAS, SCHOORL

RIP: Provadja en Argus

20-12-2013

Hoe graag we ook deze donkere dagen willen verlichten met aangename en warme gebeurtenissen, vandaag is een sombere dag in de geschiedenis van Alkmaar, de laatste dag van filmhuis en theater Provadja. Een instituut in de binnenstad is niet meer.

Het persbericht luidt:

Vandaag is definitief het doek gevallen voor Provadja.

Na 44 jaar draagt het bestuur van Provadja de sleutels van het pand Verdronkenoord 12 over aan de verhuurder (Gemeente Alkmaar) en het bestuur van Filmhuis Alkmaar.

In goed overleg tussen de Gemeente, het Filmhuis en de Stichting Provadja zijn afspraken gemaakt over de overdracht van de inboedel en apparatuur en de continuering van contracten die de functie van het gebouw als Theater- en Filmhuis mogelijk maken.
Het bestuur van Provadja wenst het Filmhuis veel succes en een voorspoedige toekomst!

De afgelopen weken hebben medewerkers, vrijwilligers en bestuur sober maar plezierig stil gestaan bij de afsluiting van een rijk verleden in het Alkmaarse cultuurleven.
Na 44 jaar vol anekdotes en spraakmakende gebeurtenissen is Provadja nu zelf een voorval geworden in de lokale geschiedenis!

Bijna geruisloos heeft in november ook jongerencentrum Argus de deuren gesloten. Voor reacties zie onze FB pagina. De jeugd uit Daalmeer zal een ander onderkomen moeten vinden.

De straat wellicht?

 

Reacties:


Agenda

Geen optredens

Go!72 op Twitter


Nieuwsbrief


© 2013 WHC Media

Website gebouwd doorNetweters